Electrical issue on 02 R1 - Yamaha Forum : Your Yamaha Motor Products Community & Resource
Mechanical / How To For General Mechanical / How To that apply to all bikes.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-03-2014, 05:36 AM Thread Starter
Junior Member
 
Rob-D's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Freehold, NJ
Posts: 2
 
Electrical issue on 02 R1

Hello all,

I've never come across this issue before so I thought I'd bring it up here and see if anyone else has.
Went to go for a ride yesterday and started having an electrical issue. I ride with my highbeams on during the day to be more visible. Well, when I flipped my high beams on the headlights went out and my blinkers all light up including the indicators on the dash. When I flip them back to low beam everything is fine. Could it be my headlight relay? Is there a separate relay for high and low beam? If I unplugged my headlights and flip my highbeam switch nothing happens and the blinkers function normally. I'm stumped


Sent from Motorcycle.com App
Rob-D is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-14-2014, 06:25 AM Thread Starter
Junior Member
 
Rob-D's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Freehold, NJ
Posts: 2
 
Nothing, no one? It happen again when I went to ride this morning. Turned the bike on and no headlights, high or low beam. The blinkers and high beam lights on the dash were all light up along with the actual blinkers. Made no difference this time whether the headlight switch was in high or low beam position but when I unplug the headlights the blinkers and all lights on the dash go out like normal. If I use the blinkers though, they both flash like hazards all around and both dash blinker light too. Any ideas where to start to look for the problem? Can't ride it like this.


Sent from Motorcycle.com App
Rob-D is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Forum : Your Yamaha Motor Products Community & Resource forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R1 electrical KJsR1 Mechanical / How To 3 04-04-2013 09:30 AM
*video* WEIRD electrical timing issue, socal_machinist FZ's, FZR's, & YZF 750 0 08-21-2012 10:41 PM
Electrical issues?? tstugelmayer FZ's, FZR's, & YZF 750 0 03-15-2011 02:26 PM
FZR1000 electrical issue? rivenp22 Mechanical / How To 3 08-10-2009 08:48 AM
Electrical Fraser General Bike Discussion 4 03-11-2009 07:32 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome