2001 R1 Headlights/Gauges Help - Yamaha Forum : Your Yamaha Motor Products Community & Resource
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 11-02-2008, 10:05 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
 
2001 R1 Headlights/Gauges Help

My R1s headlights and dash are both not working. No low or high beams. The dash shows the neutral light, no other idiot lights, no tach, no speedo. The tach does not dance when I turn the bike on, but does when I turn it off. The turn signals work (they do not show on the dash) but they are dim and slow to blink.

This started last week. I dug around under the seat and basically by accident, everything started working again. I figured I had bumped a bad connection back to life and grinned. Short grin. At the end of the block, everything died again...and then popped back on staying that way until I got to work. After work was over, no nothing again.

I re-checked the fuses again, still good and started pulling relays and plugging them back in (just the ones under the seat). No change. Then, when I wasn't doing anything useful, everything came back on.

Anything come to mind that would explain this?
bighairyralph is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 11-02-2008, 11:09 AM
Administrator
 
R1Lover's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: California
Posts: 4,759
 
I would take all the connections apart and inspect them, if they look ok, then put some electrical grease on all of them and put them back together. Also check the ground wires to ensure there is no rust around them and that you have a good ground.

This will most likely fix your issue.



p.s. Welcome to the site
R1Lover is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 11-03-2008, 09:58 PM
Legal!
 
HornetR1's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 45.463528,-73.291833
Posts: 4,779
 


had the same problem on my R1 i just took all the connections apart, and cleaned them really well, viola!



HornetR1 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 11-04-2008, 07:49 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Israel
Posts: 209
 
u should get a contact cleaning spray and clean all contacts with it.
specially check the big connector between the main and sub harness (aka headlight harness)

sss r1 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 11-05-2008, 10:41 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
 
Okay, I guess I know what I'll be doing this weekend.

I was hoping it would be something quick and easy like a relay.

Thanks!
bighairyralph is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 08-24-2009, 02:55 AM
Airborne!
 
Join Date: Aug 2009
Location: Michigan
Posts: 36
 
You definately have a connector corrosion problem..... its common on the R1. left side under the panel check both connectors. you will find the problem!!
jilbake is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 11-28-2017, 06:31 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
 
i have a 2004 R1- the large white light on the dash appears as soon as I reach 7000 revs in e ch gear up to 6th at 160km kmp/h. What could the problem be. Would appreciate your assistance herein. Regards. Harry
Harry Light is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Forum : Your Yamaha Motor Products Community & Resource forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will the 98 R1 gauges work on our bike? Possible? jayadams FZ's, FZR's, & YZF 750 7 05-10-2010 08:28 PM
need 02-03 r1 headlights crashmaster New Member Introductions 1 02-10-2010 08:12 PM
Anyone have HID headlights? NeonspeedRT YZF-R1 4 08-10-2008 02:41 PM
GixxerTom PIMPED my gauges! Check them out! Captain Squid General Bike Discussion 29 03-23-2008 02:47 PM
vibration in gauges Z-daddy Mechanical / How To 5 03-15-2008 02:27 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome