Power Commander Map - Yamaha Forum : Your Yamaha Motor Products Community & Resource
One Liners Stratoliner, Roadliner, Raider, etc.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 02-16-2008, 05:20 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
 
Power Commander Map

Have 06 Stratoliner with Vance and Hines 2 into 1, and Power Commander. Runs good, but very poor gas mileage. Looking for custom map.
tames is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 02-16-2008, 06:01 PM
Legal!
 
HornetR1's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 45.463528,-73.291833
Posts: 4,779
 
not much help but have you ever thought of having it dyno'd?? when i did mods on my R1 baffles, pcIII, intake, smog blocks, didnt run well at all with all the diferent peopels maps even them having the same mods, till i had it dyno tuned, and ran like a champ!! dunno if there is anybody close that can do that for you but its probably your best bet IMO. to the boards btw!!!! hope you get it sorted out!!



HornetR1 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 02-16-2008, 06:49 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
 
Yes. I had it Dyno'd before I had exhaust and PC installed. Dyno at the dealer where I had parts installed has been down for a computer problem for several weeks now. I have an appointment for dyno, but need to wait till dyno fixed...just getting impatient.
tames is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 02-16-2008, 08:24 PM
Legal!
 
HornetR1's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 45.463528,-73.291833
Posts: 4,779
 
i know how that goes... i was itching so bad to get mine done!!! had to try to figure something out, there is a company called Fuelmoto.com i think and they do custom temporary maps and i used one of thiers for a while when i first did the mods... might give that a shot.
http://www.fuelmotousa.com/ <----home page
http://fuelmotousa.com/mapsupport.htm <----------map request page!! hope it helps!!




Last edited by HornetR1; 02-16-2008 at 08:26 PM.
HornetR1 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 02-19-2008, 10:02 AM
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 106
 
where do you live, I have a wideband commander I could build a custom map for you with


im in fort myers florida
vcyclenut is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 02-19-2008, 10:41 AM
Administrator
 
R1Lover's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: California
Posts: 4,769
 
Check this thread https://www.yamaha-forum.net/forum/showthread.php?t=2552

There are a few there you can try and maybe adjust a little to get perfect.
R1Lover is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 07-12-2009, 01:08 PM
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
 
hello everyone, i saw this forum and in the process of getting a new bike. i have always been a honda fan, but the other day i sat on a raider and i think i am changing my mind lol. it feels so great better than the vt1100. my question is what is this dyna commander? it might be a dumb question, but just want to know what it does.
lowandhard69 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 07-13-2009, 09:17 AM
doomsday machine
 
shagzomatic's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Iowa
Posts: 1,751
 
Quote:
Originally Posted by lowandhard69 View Post
my question is what is this dyna commander? it might be a dumb question, but just want to know what it does.
Power Commanders are fuel injection modules, for tuning engine performance. http://www.powercommander.com/
shagzomatic is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 07-14-2009, 12:39 PM
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
 
o ok cool. so can this commander replace the chips that detune the bike at stock? the governer? hope i am saying that right. the governer that stops or retards the speed somewhere around 130 mph r so?
lowandhard69 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 03-27-2011, 01:21 PM
Member
 
113liner's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Goldbar wa
Posts: 31
 
the power commander setts the fuel rate to the throttle position and RPMs and the map is the setting that can be changed to get best perfomance or better milage...when you pipe and do all the upgrades you will need to run around 2000-2300 RPMs to get the best milage.
113liner is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 05-24-2011, 11:26 AM
Member
 
113liner's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Goldbar wa
Posts: 31
 
And just to let you know there is not a speed limiter on the liner only a rev limiter she will go over 130 I'm sure of this...
113liner is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Forum : Your Yamaha Motor Products Community & Resource forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
power commander help skywayrider08 General Bike Discussion 9 05-28-2010 01:26 PM
Power commander 05 R1-Feedback?? gixxer4915 YZF-R1 10 05-17-2009 09:03 AM
Power Commander abass1086 YZF-R6, R6S, 600R 5 12-08-2008 03:35 PM
power commander beausp YZF-R1 2 07-24-2008 06:28 AM
Power Commander Map tmccrank General Bike Discussion 18 03-24-2008 10:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome